Proiect fonduri europene
Start-up finantat prin PROGRAMUL OPERATIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020, apelul România Start Up Plus, in cadrul proiectului "Centrul de excelenta in promovarea antreprenoriatului_IMMpact Vest" derulat de Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania.

Dacic Soap - Din ingrediente pe care le poți pronunța

Dacic Soap din Timișoara a apărut din ideea de a reinventa tradițiile. Astfel, realizăm săpunuri naturale și produse de îngrijire personală care să au la bază rețete tradiționale românești, la care adăugăm elemente inovative, pentru a le transforma în unele de lux.

Adresa: Timișoara, str. Galileo Galilei, nr. 38, jud. Timiș

Telefon: (+40) 727.718.210

Email: contact@sapun-natural.ro

ADRIANA MIT

Fondator Dacic Soap Timisoara

Ulei de măsline, apă de izvor și sodă caustică. Acestea sunt doar trei ingrediente pe care le cunoaștem cu toții și din care se poate realiza, deși pare greu de crezut, banalul săpun. Este cunoscut ca fiind săpunul de Castilia, produs pentru prima dată în urmă cu secole în regiunea spaniolă. Dacă adăugăm și un strop de ulei esențial de mușețel sau un pic de scorțișoară, de exemplu, rezultă un săpunel care nu doar că hidratează și curăță pielea, ci reprezintă un adevărat răsfăț pentru minte și corp, datorită parfumului delicat.

Analizând ambalajele celor mai cunoscute săpunuri solide din România, am constatat că acestea au în compoziție o mulțime de substanțe chimice, ale căror denumiri sunt greu de pronunțat și care nu au cum să nu afecteze, în timp, pielea. Dar oare bunicile noastre cum puteau să se spele cu tradiționalul săpun de casă, realizat doar ingrediente naturale, și erau mulțumite de efectul pe care îl au asupra pielii?

De primul săpun natural pe care l-am realizat, după o rețetă dezvăluită de bunica mea, pe care am adaptat-o în funcție de preferințele mele, m-am îndrăgostit. Am înlocuit untura cu uleiuri naturale și am adăugat cele mai dragi ulei esențiale, iar rezultatul a fost unul neașteptat.

Încet, încet, am început să experimentez și alte rețete. Așa a apărut ideea că pasiunea mea pentru săpunuri naturale s-ar putea transforma într-o afacere. Urzica, cimbrul, menta sau gălbenele sunt doar câteva dintre plantele medicinale utilizate încă de pe vremea dacilor și care se regăsesc în compoziția produselor Dacic Soap.

Ingredientele naturale, simplitatea și calitatea sunt cele trei caracteristici care diferențiază produsele Dacic Soap pe piața din România.

Adriana Mit